Яйчен ликьор с бял ром

18/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Когато поводът е специален, кремът също трябва да е такъв - Класически яйчен ликьор "
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 10 бр.
  • ванилова шушулка - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. и половина
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 1 кенче
  • бял ром - 1 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в две купи. Добавете щипка сол към белтъците. Разбийте на стегната пяна и оставете настрани.

Отделете семената на шушулката ванилия. Към жълтъците добавете захарта и семената на ванилията.

Разбийте с миксер на висока скорост в продължение на 7-8 минути, докато захарта не се разтвори напълно. Яйчената смес трябва да стане пухкава, светла и хомогенна.

Добавете сметаната на тънка струя при непрекъснато разбъркване. След това и кондензираното мляко. Накрая налейте белия ром и разбъркайте финално ликьора.

Сервирайте във високи чаши, поставете отгоре от белтъчната пяна и я обгорете с горелка за по-ефектен вид.

Съхранявайте яйчения ликьор в хладилник за 2-3 дни.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: