Попска яхния с див заек

09/01/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината за дивечово месо от водата, оцета, нарязаните на едро лук, морков, целина и скилидки чесън, зърната черен пипер и захарта и накиснете в нея заека най-малко за 24 часа, за да омекне стегнатата му мускулатура.

Отцедете маринования заек, почистете го от сухожилията и ципите и го нарежете на порции.

В горещото олио запържете порциите месо, извадете ги и в същата мазнина добавете последователно ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре.

Върнете месото, сипете бульона, прибавете половината вино, черния пипер, дафиновите листа, бахара и солта и варете на тих огън до полуомекване.

Добавете задушените в олио главички арпаджик, обелените скилидки чесън, нарязаните домати и останалото вино.

Задушавайте, докато месото напълно омекне и сложете маслото.

Когато сервирате яхнията, поръсете порциите с наситнен магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: