Постни сарми с праз и орехи

12/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Хубавите постни сармички по плънката си личат, а тези са просто вълшебни и задължителни за трапезата за Бъдни вечер "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 410
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно и го задушете. Накълцайте орехите и сушените плодове.

Прибавете в тигана. Нарежете и моркова и прибавете и него. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ориза. Налейте 200 мл вода и изчакайте да се поеме от ориза.

Отстранете твърдата част в основата на зелевите листа. Поставете от плънката върху всяко листо и завийте.

Поставете чиния на дъното на тенджерата, за да предпазите сармите от загаряне.

Подредете сармите в тенджерата. Налейте вода и похлупете с втора чиния.

Гответе постните сарми под капак на умерен огън за 30-40 мин.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: