Телешки дроб с ябълки и коняк

10/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Ценителите на гурме кулинарията ще оценят подобаващо това изключително ястие - телешки дроб с ябълки и коняк "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накиснете телешкия дроб в прясното мляко за няколко часа, най-добре от предната вечер.

Нарежете резенето на тънки филийки, а ябълките - на уеджиси. Задушете ги в загрят съд с масло. Добавете листа салвия. Накълцайте копъра и магданоза и ги прибавете в съда. Овкусете със сол и захар. Налейте коняка. Гответе, докато острият аромат на алкохола се изпари.

Нарежете дроба на парчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Смесете в купа брашното с пушения червен пипер, чубрицата и щипка сол.

Оваляйте парчетата черен дроб и ги изпържете в загрято олио. Когато дробът се запържи, налейте бялото вино. Изчакайте сместа да се редуцира и добавете бучка масло, за да глазирате соса.

Гарнирайте телешкия дроб с ябълките и резенето и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: