Печена домашна наденица

09/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132816022477
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г контрафиле
  • телешко месо - 300 г
  • свински черва
  • черен пипер - 5 г
  • кимион - 4 г
  • чубрица - 4 г
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месата с месомелачка. Към получилата се кайма прибавяме ароматните треви. Омесваме каймата с подправките.

Готовата кайма оставяме за един ден, за да поеме ароматите на подправките.

Измиваме свинските черва и ги пълним с каймата, но внимаваме да не ги напълним много и да се спукат.

Връзваме краищата им.

При печене разрязваме самата наденица на две. На всяко парче си правим леки разрези по дължината.

Поставяме в тавичка и печем нашата домашна наденица за 30-35 минути при 180 градуса, като по средата на печенето обръщаме.

Сервираме със салата според сезона.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: