Пуешко бутче с ориз на фурна

09/12/2018
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф701403973
"Когато сте ама наистина гладни - пригответе пуешко бутче с ориз на фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 805
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото бутче и го сложете в тенджера под налягане с малко сол и вода, колкото да го покрие. Затворете и варете 20 минути. Ако нямате такава тенджера, може и в обикновена, но ще ви отнеме повече време.

Обелете лука и нарежете на дребно. Сложете олиото в тиган или тенджера и го/ я загрейте. Сложете лука и го запържете до златисто.

Добавете ориза, който трябва да стане прозрачен.

Налейте бульона (бульонът е 6 ч.ч., но ако нямате толкова долейте вода).

Сложете подправките, бутчето и печете пуешкото с ориз в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: