Пържен паламуд с царевично брашно

07/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 2 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата добре и нарязваме паламуда на шайби.

След като е готов, го поръсваме със солта и лимоновия сок, и оставяме на страна за около 30 минути.

В чиния си поставяме царевичното брашно и черния пипер, като разбъркваме добре.

Вземаме всяко едно парче и овалваме от всички страни.

В дълбок тиган с олио, което загряваме поставяме рибата и пържим от двете страни до златист цвят.

Пържената риба поставяме върху кухненска хартия. Готовият Пържен паламуд с царевично брашно е идеално бирено мезе! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: