Уникален пържен шаран

06/12/2018
Зорица
отЗорицаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца852
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1.5 кг почистен, нарязан на парчета
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - сока от 2
  • за овалване
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. пшенично бяло
  • картофено брашно - 2 - 3 с.л. (сухо картофено пюре)
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 пакетче на прах
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита и нарязана на парчета риба се осолява със сол и черен пипер. Оставя се 15 - 20 минути и след това се прехвърля в подходящ съд и се залива със сока от два лимона - оставя се за още 15 минути.

Трите вида брашно се пресяват, добавя се сол, черен пипер, чесън на прах и всичко хубаво се разбърква.

Олиото (около един пръст) се загрява в широк тиган с дебело дъно.

Всяко парче шаран хубаво се овалва в царевичното брашно и се пържи до златист цвят от двете страни.

Парчетата риба се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Пърженият шаран се поднася се с гарнитура по избор - в моя случай свежа картофена салата с червен лук, босилек, залята с дресинг от лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер.

Добър апетит![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: