Печена пъстърва с плънка

06/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.

Лука режем на шайби с дебелина ½ см. Нарязваме и чери доматите.

Сотираме за три минути зеленчуците в масло.

Добавя се виното и оставяме алкохол да се изпари.

Прибавяме към тях накиснатите от вечерта и обелени бадемови ядки.
Подправяме с черен пипер и девисил. Разбъркваме и оставяме плънката на огъня за още 7 минути.

Правим дълбок разрез по гръбначната кост и пълним вътрешността с плънката.

Затваряме коремната кухина с клечки за зъби.

Върху едната ѝ повърхност подреждаме резени лимон.

Поставяме пълнената риба в хартиен плик за печене, намазан със зехтин.

Печем на 200 градуса за 25 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: