Филе от риба по марокански

06/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме добре охладените рибни филета. Почистваме ги внимателно с пинцета от гръдни костици и премахваме кожата. Посоляваме ги и ги подправяме с черен пипер. Поставяме рибата в съд и я подготвяме за мариноване.

Приготвяме маринатата от нарязания на полумесеци лук, скилидката чесън, накъсания кориандър, кората и сока на единия лимон.

Семената от кимиона запичаме леко в сух тефлонов тиган. Прибавяме ги към сместа.

Заливаме филетата и ги мариноваме за 3 часа.

Червената чушка нарязваме на тънки пръчици. Лимоните режем на шайби, а лешниковите ядки запичаме за кратко в същия тиган.

Всяко мариновано филе поставяме в плик от хартия за печене,
предварително намазана със зехтин.

Върху рибата подреждаме резените от лимона, червената пиперка и поръсваме с нарязаните на едро лешници.

Печем в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 25 минути.

В случая рецептата приготвих от пъстърва, но можете да импровизирате с всякакво рибно филе - тилапия, костур, амур, кефал, треска.

Адаптирано от списание Кулинарен уикенд.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: