Пастет с кайма и мозък

07/10/2019
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се счуква на ситно в хаванче, залива се с виното и се слага да се вари на тих огън, докато сосът се редуцира наполовина.

След това се прибавя ситно нарязаният магданоз, сокът от лимоните и мозъка, който предварително е сварен в подкиселена вода.

Сместа се разбърква добре, прекарва се през сито. Прибавя се млечният каймак, разбърква се и се поставя в прясното масло и отново се разбърква. Посолява се на вкус и се оставя в хладилник за стегне.

Този пастет се използва за приготвянето на сосове, ордьоври и др.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: