Телешки унгарски гулаш

10/01/2019
Mariana
отMarianaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбира се телешко месо от врата или от плешката, нарязва се на по-дребни парчета и се запържва в горещото масло до зачервяване. Изважда се, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук.

Когато лукът омекне, се добавят брашното, червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода и сол на вкус. Заливката се разрежда с топла вода, добавя се месото и киселия каймак.

Оставяте яденето да къкри на тих огън, като от време на време го разбърквате. Задушавате до готовност на месото.

По желание готовият гулаш може да се сервира към кнедли.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: