Свински гулаш със зеле

07/10/2019
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • кисело зеле - 1.2 кг
  • лук - 100 г
  • мас - 100 г
  • каймак - 200 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на едри ивици и се запържва с част от лука, нарязан на ситно в половината мас. Месото се нарязва на дребно, като за кебап и се сотира в останалата мас до омекване.

Когато се зачерви месото, се прибавя останалият ситно нарязан лук, пържи се и той до зачервяване, след което се посолява.

В подходяща дълбока тенджера се слагат ред кисело зеле, ред месо и така до изчерпване на продуктите. Продуктите се заливат с гореща вода, захлупват се и се поставят да врат на тих огън до изпаряване на течността и готовност на месото и киселото зеле.

При сервиране се заливат с киселия каймак или малко кисело мляко. Поръсват се с червен пипер.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: