Варен телешки дроб с пикантен сос по селски

07/12/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият дроб се почиства добре, залива се със студена вода и виното и се вари, без да се разрязва. Прибавят се сол и дафинов лист. Времето за варене е около 20-25 минути.

В това време се приготвя сосът. Брашното се запържва в загрятото масло до златисто, след което запръжката се разрежда с оцет или бяло вино и с част от бульона, в който се е варил дробът. Сосът се разбърква добре, за да няма бучки, прибавя се киселото мляко и сол и се вари около 15 минути на тих огън, като се бърка непрекъснато.

Полученият сос по желание с прецежда през сито, подправя се с малко масло и се добавят нарязаните кисели краставички, копър и магданоз.

Дробът се нарязва на тънки филийки и се поставя в чиния за сервиране, залива се със сос и се поднася с гарнитура за месо.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: