Мързеливи сарми в гювеч

08/11/2018
Tanq
отTanqНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона в тиган поставяме маста и запържваме каймата като за мусака и добавяме подправките.

Към каймата добавяме и доматеното пюре и ориза.

Нарязваме си зелето и него също запържваме, като прибавяме и червен пипер.

Подготвяме си гювеча, най-отдолу поставяме нарязаното кисело зеле, върху него изсипваме сместа от каймата и ориза и завършваме със зеле.

Заливаме с равно количество зелева чорба и вода, докато се покрие зелето.
Захлупваме с капака и поставяме във фурната.

Готвим мързеливите сарми на максимална температура 30 минути, а след това час на 150 градуса.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: