Джолан с гъби и топено сирене

06/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаНовак
"Искате да се топи в устата, затова се запасете с търпение и не забравяйте да добавите рецептата за този джолан с гъби и топено сирене към любимите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо586
  • Преглеждания за месеца586
  • Преглеждания за седмицата215
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете джолана. Намажете го хубаво с олио. След това хубаво го омажете с предварително смесените сух чесън, червен пипер, черен пипер и сол.

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки парчета, а топеното сирене - на кръгчета. Сипете малко олио и бяло вино на дъното на гювеч. Отгоре подредете гъби, а върху тях джолана. Останалите гъби подредете около джолана.

Добавете малко вода или бульон, ако желаете сосът да е по-течен. Върху гъбите подредете парчетата топено сирене.

Захлупете гювеча и сложете в студена фурна. Печете около 2 часа на 180°C. След това увеличете градусите на 200°C и запечете още за около час.

Преди да увеличите градусите, може да проверите колко течност е останала и да добавите малко вода или бульон, ако желаете по-течен сос към вашия печен джолан.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: