Пастет от телешки дроб

09/01/2019
Mariana
отMarianaДжедай56193720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 800 г телешки
  • масло - 100 г
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се нарязва на парчета, посолява се на вкус и се изпържва в силно сгорещеното масло, след което се оставя на хладно място, за да изстине.

Изстиналият дроб се смила на машина за мелене на месо няколко пъти, като целта е да се получи гладко пюре. Към пюрето се прибавят маслото и индийското орехче.

Полученият пастет се съхранява в хладилник.

Традиционният телешки пастет се поднася студен.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: