Пълнени домати с яйца и сирене

22/03/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак446
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На доматите се отрязват капачета, издълбават се с лъжичка, обръщат се да се отцедят, а след това се посоляват и се наръсват с щипка черен пипер.

Вътрешността от доматите се претрива през сито.

Отделя се 1 чаена лъжичка масло и с нея се намазва малка тавичка (или съд от огнеупорно стъкло). Останалото масло се стопява и в него се запържва брашното до светложълт цвят.

Запръжката се разрежда със студеното прясно мляко и сока от претритата вътрешност на доматите, посолява се и се кипва, като се разбърква.

Сосът се оттегля и се застройва с жълтъците на яйцата, а белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят, като сосът се охлади.

Прибавя се настърганият кашкавал и нарязаното на малки кубчета сирене. Доматите се нареждат в подготвената тавичка, пълнят се с плънката, а остатъкът от нея се излива върху доматите.

Пекат се 20 мин. Наръсват се с магданоз. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: