Черен дроб в гювечета по руски

10/01/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете приготвения телешки дроб на парчета, наръсете ги с черния пипер и солта, оваляйте ги от всички страни в брашното и изпържете в маслото.

За да проверите, дали дроба е готов, го набодете с вилица - сока, който изтича трябва да е червен.

Изпържете нарязания лук и наситнените сварени гъби.

Разпределете черния дроб, сушени гъби и лук в гювечета и във всяко от тях добавете резенчета пържени картофи, бульон от варенето на гъбите, сметана и доматено пюре и задушавайте във фурна около 20 мин, докато дробът омекне.

Сервирайте гювечетата със салата от кисело зеле, кисели краставички или маруля.
[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: