Говеждо задушено по хусарски

07/10/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг рибица
  • хляб - 300 гр черен, настърган
  • лук - 2 глави кромид
  • гъби - 200 г печурки или манатарки, варени
  • картофи - 10 бр. средно големи
  • бульон - 200 мл
  • сметана - 200 г
  • готово тесто - 2 кг ръжено, втасало
  • масло - 150 г краве
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - ½ връзка
  • черен пипер –на вкус
  • сол –на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте говеждо месо, докато се получи правоъгълник и го запържете от двете страни в масло, докато се зачерви.

Прехвърлете запърженото месо заедно с маслото в силно загрята фурна, като добавите малко месен бульон и печете, докато при пробождане от месото не започне да изтича кървав сок.

Запържете в масло нарязания лук до златисто, изсипете настъргания хляб, разбъркайте и пържете още 5 мин.

Добавете към лука и хляба нарязаните гъби, настъргания кашкавал, 2 – 3 лъжици сметана, малко бульон, сол и черен пипер, разбъркайте и задушавайте плънката 10-ина минути.

Разточете кора дебела около 1 пръст от тестото и разстелете в намазнена тава.

Нарежете готовото месо на тънки дълги парчета напречно на влакната, намажете всяко парче с плънка и ги подредете върху кората, така че да изглежда, както преди нарязването.

Защипете тестото като пирог, поръсете със студена вода, поставете в силно загрята фурна и печете около 40 мин.

Извадете от фурната, изрежете капак в тестото, сипете в получилата се кутия разбитата сметана с бульона от печенето, поръсете с нарязан магданоз и затворете капака.

Поставете кутията върху плато и гарнирайте с варените картофи, клонки копър и листенца магданоз.

Поднесете в сосиера останалия бульон.

Вместо хляб използвайте парчета от кутията. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: