Панирана треска с патладжан

06/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаНовак
"Едно нетипично, но много изискано и вкусно предложение за Никулден, от което със сигурност ще се възползваме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете патладжаните. Нарежете ги на ситно и отцедете течността от тях с помощта на цедка.

Загрейте 2 с.л. олио в тигана и задушете в него нарязани на ситно скилидките чесън.

Добавете патладжаните. Овкусете със сол, кимион и риган. Гответе на умерен огън, докато течността от патладжаните не се изпари напълно и сместа не стане гъста, подобна на лепкаво тесто.

Накълцайте копъра, девесила и магданоза на ситно и ги прибавете в тигана. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади за кратко.

Нарежете филето от треска на едри парчета и ги посолете. Към вече охладената патладжанена смес добавете панко галетата и разбъркайте добре.

Завийте филетата треска в патладжанената панировка с помощта на прозрачно фолио.

Точно преди да поставите в тигана, поръсете рулцата с още хлебни трохи.

Запържете за кратко в загрято олио, само колкото панировката да придобие цвят.

Прехвърлете рибните рулца в тавичка и допечете в предварително загрята фурна на 180°C за 7-8 мин.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: