Пилешка капама с гъби

30/11/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф80524511011
"Един ден технологиите ще напреднат и тогава няма да ви казваме какъв невероятен аромат се носи от кухнята, а сами ще може да го усетите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 172
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Птицата (най-добре е домашната млада кокошка) се измива, почиства и нарязва на порционни парчета. Крилата, гръбначната и гръдната кост се отделят за бульон или супа.

Останалото месо го поставяме в тенджера със студена вода, колкото да го покрие. Подваряваме пилешкото на средна температура, за около 20 минути.

След като изстине го обезкостяваме, като бульона от варенето запазваме.

Нарязания на полумесеци лук поставяме в сгорещената мазнина.

Прибавяме към него праза, скилидките чесън, обелени само от горната люспа, доматеното пюре, червения пипер и гъбите.

Разбъркваме съставките и след като гъбите се задушат, добавяме обезкостеното пилешко месо и клончето чубрица.

Доливаме с 2 ч.ч. от пилешкия бульон, пускаме дафиновия лист и похлупваме ястието. Оставяме го да заври на силен котлон, около 15 минути.

След това намаляваме температурата и то къкри, докато течността се редуцира наполовина. Поръсваме с магданоз и прясно смлян черен пипер.

Отстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: