Свински пържоли с гъби, топено сирене и заквасена сметана

30/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132917924217
"Хич не си и помисляме да поднесем свинските пържоли голи - приготвили сме им заливка с топено сирене и сме сигурни, че ще останете ужасно доволни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 949
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и топеното сирене нарязваме на колелца, а гъбите на по-едри парчета. Свинските пържоли начукваме и поръсваме с черния пипер и овалваме с брашното.

Започваме да редим гювеча, като на дъното сипваме малко олио, колкото да покрие дъното. Слагаме пържолите, лука, гъбите и накрая топеното сирене.

Отново пържоли лук, гъби, топено сирене, докато свършат продуктите, но най-отгоре трябва да завършим с топеното сирене. Сипваме малко олио и виното.

Разбиваме си заквасената сметана с малко вода и изсипваме върху ястието.

Затваряме гювеча с капака и слагаме в студена фурна като я включваме на 250 градуса.

Печем за час и половина, а след това махаме капака и оставяме така за около половин час.

Сервираме ястието, поръсено с нарязан магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: