Малки питки с кашкавал

07/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак696
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка подсолена вода се разбърква маята, добавят се ябълковият оцет, сметаната и брашното. Тестото се оставя около един час на хладно място да отлежи.

Маслото се размесва с брашно – 3 с.л. и ябълковия оцет. Разбива се на пяна. С тази смес се намазва разточеното тесто и се прегъва на две.

Отгоре пак се намазва със сметана и пак се прегъва. Тестото се оставя малко да отлежи и се нарязва като курабийки, които се намазват с олио, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в предварително затоплена фурна.

Готовите малки питки поднасяме още топли. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: