Рязано кисело зеле с плодове

15/01/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак308
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се почиства и нарязва на ивици, след което се поставя в подходящ съд и се посолява. След 1-2 часа се насипва в буркани, като се притиска плътно, за да потъне в отделения сок.

Ябълките и крушите се нарязват на парченца и се поставят на редове между пластовете зеле. Най-отгоре се поставя зеле, бурканите се покриват с плат и се оставят на хладно място.

След няколко дни отделеният сок от зелето и плодовете се отлива, прибавя му се захар (захар – 200 г на 1, 5 л сок), сварява се, охлажда се и се залива отново върху сместа от зеле и плодове.

Рязано кисело зеле с плодове е нетрайно, за това трябва да се приготвя в малки количества и да се консумира бързо.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: