Арабски питки на тиган

08/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаНовак
"Поканете ориенталската кухня на трапезата си - научете се сами да приготвяте прочутите арабски питки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца852
  • Преглеждания за седмицата302
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. тип 500
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пикантния зехтин
  • захитн - 50 мл.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сусам - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко и содата бикарбонат. Оставете настрани за 1-2 минути, докато содата се активира.

Добавете щипка сол в брашното, направете кладенче и добавете киселото мляко поетапно.

Налейте зехтина и започнете да омесвате тестото. Добавете още брашно, ако е необходимо. Тестото трябва да се получи гладко и еластично.

Оформете топчета с големината на орех и разточете всяко на тънка питка. Изпечете плоските питки в сух тиган от двете страни за по 2-3 минути.

Пригответе пикантния зехтин, като сипете в бурканче сухо чили, сусам и добавите зехтин.

Овкусете със сол и черен пипер. Разклатете бурканчето, за да смесите съставките добре.

Намажете готовите арабски питки със сусамовия зехтин.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: