Пълнено цвекло на фурна

11/01/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете цвеклото, докато омекне, в подкиселената с оцет вода.

Обелете сварените глави и с лъжичка издълбайте средата им, за да се получи тунелче.

Леко изпържете в олиото настърганите лук и моркови, добавете пюрето, накълцаната сърцевина на цвеклото, ситно нарязаните гъби и кисели краставички, овкусете с пипера и солта и задушете до омекване.

Напълнете с готовата плънка главите цвекло и ги наредете в намаслена тава.

Полейте с разбитата сметана и печете в предварително загрята фурна. При поднасяне по желание декорирайте готовото пълнено цвекло с цели орехови ядки. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: