Оригинална руска окрошка

07/09/2019
"Окрошката е студена руска супа, тонизираща и утоляваща жаждата."
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стрийте жълтъците с горчицата, захарта, солта и хряна и разбъркайте със 100 г квас.

Прибавете дребно нарязаните белтъци, краставици и лук и налейте 400 г квас.

Разбъркайте внимателно, сипете в плътно похлупен съд и оставете в хладилника за 2 – 3 часа.

Преди да поднесете, добавете останалия квас.

В чиниите с окрошката прибавете по лъжица сметана, като бързо и хубаво я разбъркате, за да не се пресече.

Поръсете с нарязания копър и сервирайте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: