Домашно приготвен катък

28/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132716122527
"Вместо да си купувате нещо от магазина със съмнително качество, пригответе си сами домашен катък по тази рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 351
  • Преглеждания за месеца12383
  • Преглеждания за седмицата3924
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади.

В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко.

Разбъркваме, така че да разтопим солта.

Готовата смес изсипваме в тенджерата с прясното мляко и разбъркваме. Натрошаваме сиренето и него прибавяме.

Оставяме тенджерата за 1 нощ да престои.

Когато отмине 1 час, млякото трябва да се е сгъстило, разбъркваме и поставяме в тензух, за да се изцеди.

След като се изцеди, пълним в буркани и поставяме в хладилника.

Катъкът е готов за консумация.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: