Тиква с орехи и карамелен сос

29/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Гарнирайте печената тиква с ароматен карамелен сос и гостите ви ще ахнат от възхищение "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 449
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата в съд на котлона.

Нарежете тиквата на парчета и подредете в тава върху хартия за печене. Поръсете със канела, джинджифил на прах и канела. Добавете по бучка масло върху всяко парче и изпечете тиквата на 200°C за 30 мин.

Когато захарта в тигана се карамелизира и добие цвят, добавете маслото и бъркайте енергично.

Когато маслото се разтопи и сосът се сгъсти, дръпнете съда от котлона и на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте сметаната.

Накълцайте орехите на едро. Залейте печената тиква с карамеления сос и поръсете с ядките.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: