Пържена риба с марината

30/09/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 800 г по избор
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 3 глави кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • доматено пюре - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - на вкус
  • бульон - 400 мл или вода
  • магданоз - 1 бр. корен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • карамфил - 3 бр. пъпки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 10 зърна
  • захар - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената и измита риба на парчета, поръсете със сол и пипер, потопете от двете страни в брашно и изпържете в горещото олио.

В прецедената мазнина от рибата запържете настърганите моркови, лук и магданозен корен.

Добавете доматеното пюре и пържете, докато олиото добие цвета на пюрето.

Налейте бульона и когато течността кипне, подправете с начупените дафинови листа, пъпките карамфил, индийското орехче, зърната черен пипер, стрития чесън, захарта, солта и оцета и варете десетина минути.

Залейте пържената риба с приготвената марината и я сложете на хладно място за 4-5 часа. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: