Сочни ребърца с мащерка и прясно мляко

23/10/2018
Неди Димитрова
отНеди ДимитроваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинските ребра и ги подсушаваме. Готвим ги така, както са на цяло парче, а не ги разделяме. Овкусяваме от всички страни със сол, след това с черен пипер, и разтъркваме добре.

Слагаме порцията ребра в йенски съд, като поливаме месото с прясното студено мляко и отново разтъркваме подправките, добавяме вода да покрие дъното на съда.

Ребрата поставяме отдолу, а месестата част нека остане отгоре.

Нареждаме стръкчета суха мащерка.

Затваряме йенския съд и пъхаме ребърцата в студена фурна.

Печем на 180°C до златисто.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: