Орехова торта с шоколад

04/11/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бием жълтъците със захарта, от която сме отделили две супени лъжици, до сгъстяване. В друг съд на съвсем слаб огън бием белтъците с отделената захар на гъст сняг. Смесваме орехите с брашното и галетата.

Съединяваме леко снега от белтъците с жълтъците, след което внимателно прибавяме брашното и сухарите. Разбъркваме внимателно и изсипваме в предварително намазнена форма. Печем блат за торта в силна фурна до готовност.

Междувременно приготвяме шоколадовата глазура. Натрошаваме шоколада, прибавяме водата и пудрата захар и слагаме съда във фурната, за да се разтопят съставките.

Изваждаме, изчакваме леко да се охлади и прибавяме белтъка за лъскавина и 1 ч.л. гореща вода.

Охладената орехова торта се поставя върху решетка и се залива с шоколадовата глазура. Поднасяме готовата Орехова торта с шоколад охладена и нарязана на парчета.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: