Бързи и лесни меденки с нутела

26/11/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб. Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне.

Разделя се на две части и всяка се разточва кора дебела 0.5 мм. С форма на звездичка потопена в брашно се изрязват меденките.

Нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 8 минути до леко кафяви краища. Изваждат се и охладени се декорират с шоколадовата смес.

За нея се разтопява масло и течен шоколад Нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките.

Чудесни сладки за кафе, само не ги препичайте - ще станат твърди. Колкото са по-тънки, толкова времето за печене се намалява.

Може да е от 8 до 15 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: