Неделни бухтички

26/11/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1647541
"За вкусните бухтички няма точно определен ден, легенди са това, че в неделния ден са по-вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 982
  • Преглеждания за месеца2981
  • Преглеждания за седмицата347
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте киселото мляко и содата докато шупне. Добавете яйцето, захарта и солта и разбъркайте добре.

Добавяйте брашното на части докато получите меко и еластично тесто. При необходимост добавете още малко брашно, но не прекалявайте с месенето, защото ще получите жилави бухтички.

Разточете тестото на кора с дебелина половин пръст и изрежете бухтички с формичка или с помощта на нож. Добре изтупвайте бухтичките преди пържене от брашното.

Пържете в дълбок съд на средна температура. Бухтичките се надуват много бързо и често сами се обръщат. Пържете от двете страни до златисто и извадете да се отцеждат върху кухненска хартия.

Поднесете със сирене, мед, сладко, пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: