Курабийки с бадеми и ликьор

26/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Не пестете от ликьора - именно в него е тайната на вкусните курабийки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накълцайте бадемите на ситно. Смесете ги в съд с брашното и пудрата захар.

В друга купа разбийте маслото с меда и семената на ванилията. Добавете нарязана наситно кората от лимона и ликьора Мастиха. Обединете двете смеси и оформете меко тесто. При необходимост охладете тестото за няколко минути в хладилник.

Оформете курабийките като взимате количества от тестото с големината на орех. Поставете ги в тавичка върху хартия за печене и ги притиснете с пръст, за да оформите традиционната за тези сладки вдлъбнатинка.

Изпечете в предварително загрята фурна на 165 С за 18-20 мин. Сипете пудра захар в купичка и оваляйте готовите курабийки в нея, докато са още горещи.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: