Тарт с домати, сирене и босилек

26/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Тарт с домати, сирене и босилек, тарт за душата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тестото като смесите брашното и маслото в купа. Размачкайте с ръце, за да смесите добре. Добавете яйцето и омесете гладко тесто. При необходимост охладете за кратко в хладилник.

Разточете тестото на тънка кръгла кора и покрийте с нея съда на тарта. Притиснете по стените и ръбчетата и отстранете излишното количесто, което излиза извън формата. Поръсете с брашно, направете дупчици по кората с вилица, за да не се образуват балони с въздух по време на печенето. Поставете лист хартия за печене върху кората, напълнете със суров боб, който ще послужи за тежест. Изпечете за 15 минути на 180 С.

Нарежете лука и го задушете в бучка масло. Счупете двете яйца в купа и ги разбийте. Добавете към тях готварската сметана и задушения лук. Настържете сиренето и прибавете. Завършете плънката с накълцани ситно свежи листа босилек.

Нарежете доматите на дебели шайби. Запържете ги закратко в тигана заедно с бучка масло, риган, щипка захар и сол. Извадете от тигана и отделете люспите.

Излейте сметановата плънка в изпечения тарт. Отгоре подредете запържените домати. Върнете тарта във фурната на 180 С за още 15-20 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: