Сиропирана баница с тиква и ябълки

15/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Разкошна сиропирана баница с тиква и ябълки, която обезателно трябва да опитате."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 300 г (изпечена предварително)
  • фини точени кори - 1/2 пакет
  • ябълки - 2 бр.
  • лешници - 150 г
  • стафиди - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио
  • За захарния сироп
  • захар - 200 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намачкайте изпечената тиква на пюре. Добавете кафявата захар и овкусете с канела.

Настържете ябълката. Запечете лешниците в сух тиган. Когато ядките са готови ги прехвърлете в саханче и ги счукайте. Прибавете ги към настърганата ябълка. Добавете и стафидите.

Слепете корите по две като ги намажете с олио помежду им. Намажете всяка двойка кори с 1 с.л. пюре от тиква. Поставете от ябълковата смес с ядки и стафиди и навийте на руло. Подредете баничките в тава с лист хартия за печене. Намажете с олио и изпечете във фурната на 200 С за около 15 мин.

Пригответе сиропа като смесите захарта и водата в съд на котлона. Оставете сиропа да се сгъсти и охладете.

Залейте горещата сладка баница със захарния сироп и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: