Диви пържоли в гъбен сос

25/11/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 246
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дивеч - 600 г пържоли то елен, прасе, сърна
  • гъби - 1 буркан малък бланширани
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 300 - 400 мл сварено
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чубрица
  • олио - да пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В моя случай пържолките бяха от див елен.

Първо, пържолите се втриват с малко сол и черен пипер.

В подходяща тавичка се загрява олио и се запържват пържолите и от двете страни до хрупкава коричка. После се прехвърлят в чиния.

В същата мазнина се запържват и гъбите, предварително отцедени от марината. Овкусяват се със сол, черен пипер, индийско орехче и чубрица.

Добавя се брашното и се разбъркват много добре. Накрая се долива и прясното мляко.

Разбърква се постоянно, докато леко се сгъсти.

Маха се от котлона, като пържолите се връщат отново в гъбения сос.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: