Пържена бяла риба с ароматна коричка

25/11/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваГотвач1872912
"Рибата да е вкусна, а коричката - ароматна и хрупкава, вижте как да го постигнете и у дома "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57 939
  • Преглеждания за месеца16555
  • Преглеждания за седмицата14552
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и се реже на шайби.

Подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок.

Галетата се смесва с царевичното брашно и сухите подправки - босилек, риган, мащерка, черен пипер в една купичка.

Зехтинът се загрява и в него се запържва чесънът и се отстранява.

Всяко парче риба се овалва много добре в царевичното брашно с галета и подправки и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто. Изваждат се върху домакинска хартия.

Пържената риба се поднася с гарнитура по избор.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: