Веган грис халва със сладко от ябълки

26/11/2018
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркваме хомогенна гъста смес, като към сладкото от ябълки, прибавяме грис и пълнозърнестото брашно. По желание добавяме орехи и канела на вкус и малко шарлан. В предварително намазнена кръгла тавичка, разстиламе равномерно към всички страни.

Отгоре декорираме с няколко ореха, симетрично подредени. Печем на 180-200 градуса за около 25-30 минутки, като някъде на 15 минута започват да се запичат орехите на повърхността, и за да не изгорят, оставяме останалите минути да се пече само от долната страна.

Ако го печем малко, наподобява печена грис халва, но ако се пече повече - се получава чудесен ябълков сладкиш с мека текстура и приятна сладост от плодовете!

Нарязваме го на 8 равни части. Прекрасно е да поднесем с прясно изцеден ябълков сок!

Чудно Вкусно! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: