Пандишпанова торта с шоколад и плодове

25/11/2018
Веселина Константинова
отВеселина КонстантиноваНовак
"Когато ви кажат да наблегнете на плодовете, отрежете си второ парче пандишпанова торта с шоколад, защото в нея има и плодове "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 9 бр.
  • захар - 3 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захарен сироп - за сиропиране
  • замразени плодове - 200 г микс /вишни, ягоди, боровинки/
  • сметана - 800 г заквасена
  • шоколадови пръчици
  • шоколад - 200 г натурален
  • лешникови топчета
  • шоколадови рози
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците на три яйца от жълтъците.

Разбийте ги с помощта на миксер на гъст сняг, като прибавите и една чаша захар. Добавете разбитите жълтъци и едната чаша брашно. Разбъркайте.

Изпечете блат, като използвате тава с незалепващо дъно.

Изпечете още два блата, като процедирате по същият начин.

Разбийте заквасената сметана с пудрата захар.

Сиропирайте блатовете със захарен сироп. Може да използвате сока от компот или прясно мляко.

Сглобете тортата, като намажете блатовете и повърхността ѝ със сметана.
Между блатовете поръсете от замразените плодове.

Разтопете шоколада на водна баня. Полейте тортата от всички страни. Поръсете тортата обилно с шоколадови пръчици.

Гарнирайте с лешникови шоколадови топчета и шоколадови рози.

Оставете шоколадовата торта за около 2 часа на хладно, за да се стегне, след което може да нарежете и поднесете.[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: