Щрудел с ябълки, златни стафиди и орехи

27/11/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф7152616015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голяма тава намазваме с 2 с.л. олио с помощта на силиконова четка. В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме с лъжица. Смиламе орехи с помощта на машинка.

В друга купичка смесваме златните стафиди и смлените орехи и разбъркваме с лъжица.

Обелваме ябълките от кората и почистваме от семките. Настъргваме ябълките с едрото ренде в тава.

Отцеждаме сока от ябълките леко и ги объркваме с галетата, за да не са много мокри.

Разгръщаме корите за баница и си отделяме 6 по 2 бр. В две от корите наръсваме с ябълки равномерно. После ръсим с захар и канела. След това ръсим с орехи и стафиди.

Най-отгоре за завършек ръсим с по 2 с.л олио. Навиваме на руло. Така процедираме докато свършат продуктите. Редим рулата едно до друго в тавата.

Отгоре ръсим с 2-3 с.л олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем рулата като поизстинат с остър нож. Хапваме с щрудела с кафе. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: