Солена гофрета с тиква и пушена сьомга

22/10/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаНовак
"При нас мечтите на лакомниците се сбъдват - вкусен и здравословен галет с тиква и пушена сьомга "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо119
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пасирайте сварената тиква.

В купа смесете брашното с бакпулвера. Направете кладенче в брашното и счупете вътре яйцето. Разбъркайте. Постепенно добавете прясното мляко.

Нарежете маслото на кубчета и прибавете към базата. Добавете и пюрето от тиква. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Изпечете гофретите в уред.

Овкусете заквасената сметаната със сол и черен пипер. Добавете нарязана на ситно кората на 1 лимон и накълцана 1/2 връзка копър. Завършете със зехтин и разбъркайте топинга.

Нарежете на ситно червения лук и пресния лук за поръсване на гофретата.

Сервирайте тиквените гофрети, като гарнирате със сметаната. Подредете парченца пушена сьомга и поръсете с червен и пресен лук.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: