Варена тиква с карамелен сос

27/11/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваНовак
"Не на скучните варени тикви, да живеят варените тикви с карамелен сироп "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг цигулка
  • масло - 30
  • кафява захар - 150 г или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме тиквата на кубчета.

Слагаме в дълбок съд и заливаме с вода, докато я покрие. Варим тиквата на умерен огън - около 10-15 минути, като внимаваме да не се превари.

Прехвърляме сварените кубчета тиква внимателно в тава, посипваме със захар, нарязваме на тънки парченца маслото и поставяме отгоре.

Запичаме на 180 градуса, докато захарта и маслото се превърнат във вкусен карамел и тиквата добие хубава корица - около 10 -15 минути, ако фурната е загрята предварително.

Да ви е сладко![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: