Мармалад от кайсии

22/10/2018
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете кайсии - 5 кг, добре узрели. За да ги обелите по-лесно, може да ги сложите по 20-30 броя в голяма цедка и да ги потапяте във вряла вода.

След това ги разделяте на две, премахвате костилките и ги намачкайте на пюре.

Може да ги смелите и в машинка за месо. Изсипете пюрето в голям съд и прибавете захар - 1 1/2 кг.

Варете мармалада, като го бъркате непрекъснато, докато се разтопи.

След това напълнете мармалада в бурканчета, докато още е горещ.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: