Печено филе от сьомга

04/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру12215463942
"Перфектното филе от сьомга няма нужда от много подправки или часове в кухнята, само от точната рецепта и щипка любов "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 258
  • Преглеждания за месеца641
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 филета, големи с кожа (400 г всяко)
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр. среден
  • чесън на прах - 2 к.л.
  • лук - сушен, 2 к.л.
  • целина - 2 к.л. на прах
  • магданоз - за поръсване
  • див лук - 5 - 6 стръкчета
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте филетата от сьомга и ги подсушете добре.

Поставете с кожата надолу в тавичка под голямо парче алуминиево фолио, леко намазнено с малко зехтин.

Отгоре намажете рибата със сушените лук, чесън, целина и поръсете със сол, зехтин, пипер и магданоз.

Завийте и запечатайте фолиото и пъхнете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете сьомгата около 20 минути или малко повече, ако обичате по-сготвена риба. За мен сьомгата трябва да остане сочна и леко алангле, така е най-крехка и вкусна. При по-тънки филета намалете времето за готвене.

Използвам фолиото, за да запазя соковете на рибата максимално и тя да стане сочна. Ако желаете, може да изпечете и без да я завивате - така бихте получили и апетитна коричка.

Поръсете рибните филета от сьомга с прясно изцеден лимонов сок и поднесете топли.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: