Конфитюр от зелени смокини

16/10/2018
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелени смокини - 1 1/2 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелени смокини - 1 1/2 кг и ги изварете по 10 минути в 3-4 води. Важно е всеки път да ги заливате със студена вода, за да се охладят. Нарежете ги след това на четвъртинки.

Сварете гъст сироп от захар - 1 кг и вода - 4 ч.ч. и го отдръпнете от котлона. Пуснете смокините и ги оставете да се напоят със сироп, след което ги сложете да врат.

За гъстотата на сиропа опитвайте. Прибавете лимонена киселина - 1 ч.л. 3-4 минути преди да свалите конфитюра от огъня.

Изсипете конфитюра в буркани и го оставете открит, за да хване коричка.

На другия ден затворете бурканите и ги приберете на сухо и хладно място.[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: