Свинско месо с гъби и лук на тиган

24/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваНовак
"Толкова вкусно става, че ще искате да го приготвите в най-големия тиган, за да има за всички лакомници."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 100
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, лукът - на полумесеци, морковът - на кръгчета, гъбите се отцеждат от течността.

В тиган се загрява олио, запържва се месото, поръсено със сол и черен пипер, да добие златист цвят.

Добавят се нарязани зеленчуци, разбъркваме и запържваме за кратко да омекнат леко. Поръсваме с червен лют и сладък пипер, сол и подправки.

Сипва се бяло вино и вода, в която е разтворен бульонът, до нивото на продуктите, и оставяме на тих огън да се вари до готовност на месото.

Малко преди края се прибавят накъсани листа пресен босилек и риган.

Сервираме свинското с лук топло.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: