Пухкав тиквен крем

25/11/2018
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1467141
"Десерт и то какъв - нежен и толкова вкусен, че няма да може да спрете да ядете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и почистена тиква нарязваме на кубчета. Заедно с млякото и захарта я слагаме в дълбок съд на котлона. Разбъркваме, докато захарта се разтопи напълно.

С уред за намачкване на картофи пасираме тиквата до получаване на гладко тиквено пюре, като добавяме и меда.

Ако сместа ви се строи твърде гъста, може да добавите още малко от млякото.

Разбъркваме. Сваляме съда от котлона и добавяме жълтъка. Разбъркваме и оставяме сместа да се охлади.

През това време разбиваме белтъка на сняг. С внимателно разбъркване в една посока добавяме белтъчната пяна към крема.

Готовият тиквен крем поднасяме във високи чаши и гарнираме с пръчка канела.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: