Червено цвекло в буркани

25/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру242786391220
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 912
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 10 глави
  • захар - по 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 60 мл на буркан
  • черен пипер - 1 пакетче зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се почиства от листата и се измива много добре на течаща вода. Обелва се и нарязваме на парчета.

В голяма тенджера се залива със вода и варим, докато омекне. Сваля се и отцеждаме добре и пълним буркани.

За всеки буркан се сипва в отделен съд по лъжица сол, захар и оцет.

Сипва се вода по 1 чаша на буркан и се завира на котлона. После се охлажда леко и заливаме червеното цвекло.

Ако не достига, долейте с вода.

Затваряме с капачка и варим 30 минути за капачка.

Червеното цвекло в буркани се съхраняват на хладно.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: